Längdskidor i Åre

Utveckla din längdteknik

Här bokar du längdguide

Börja välj datum och sedan individuell eller gruppträning

Searching Availability...

Bli bättre på längdskidor

Boka en längdskidtränare. Välj mellan skate eller klassisk skidåkning. Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass. Vi jobbar med marknadens bästa produkter från Salomon och Suunto och ser gärna att ni samtidigt testar våra skidor och pjäxor.

Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Oavsett om du är glad nybörjare eller tränar för att komma topp 500 på Vasan. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre med oss på Åreguiderna!


Klassikt eller Skate?

Vår vän Mathias Fredriksson visar skillnaden mellan klassisk längdskidåkning och skateskidåkning. Vad vill du lära dig?

Vad säger våra kunder?

Se recensionerna på TripAdvisor från våra längdgäster.
Klicka på bilden för att se fler omdömen från andra aktiviteter.


Vanliga frågor och mer information om längdskidåkning i Åre

Vilka förkunskaper krävs?

Endast viljan att vilja lära sig något nytt. Utöver det krävs inga speciella förkunskaper för att åka längdskidor i Åre. Vi har haft lektioner med allt från nybörjare till proffs. Våra erfarna guider anpassar lektionen efter era förkunskaper.

Vem kan jag få som guide?

Jesper Johnsson är vårt självklara första handsval. Han har en lång och gedigen längdkarriär bakom sig och har jobbat över 10år som längdtränare på skidgymnasium runt om i Sverige. När han av någon anledning inte kan har vi flera kompetenta extra-coacher som mer är än gärna hoppar in. Oavsett vem du får lovar vi att lektionen håller högsta kvalité.

Vad får man låna för utrustning?

Vi erbjuder den bästa och senaste utrustningen från Salomon. Vill du låna hela utrustningen eller bara komplettera något till din egen utrustning ingår det gratis i våra lektioner.

Var samlas vi?

Vi samlas normalt hos oss (Åreguiderna) på Åre Torg och åker sedan gemensamt i våra MINI bilar till bäst lämpat spår. Har ni egen utrustning kan vi mötas direkt vid spåret (efter överenskommelse).Kolla även in...

Vi erbjuder magiska turer med skoter i åre samt skoteruthyrning.

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Läs mer Snöskoter
Offpistguidning på åreskutan

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste åkning. Alla våra skidguider är väl erfarna och gör allt för att hitta den bästa åkningen på fjället. Alla skidguider har minst Lavin pro 1 eller högre lavinutbildning.
Läs mer Offpistguidning
Topptur i åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Läs mer Topptur