Offpist i Åre

Fantastisk offpist på Åreskutan

Här bokar du offpistguide

1. Välj datum i blå rutan.
2. Välj tur och klicka "boka"

Searching Availability...

Åk offpist med oss på Åreskutan

Åreskutan är ett förhållandevis litet berg om vi jämför oss med alperna men med oanat stora möjligheter för offpistskidåkning. Det finns alltid rolig skidåkning att hitta. Det är därför ingen slump att Åre har fostrat flera av världens bästa skidåkare. Philip Harlaut är vår offpistansvarige guide och ser till att produkten håller hög kvalitet och hög säkerhet. Alla våra skidguider har minst Lavin pro 1 eller högre lavinutbildning. Självklart ingår lån av lavinutrustning och test av Salomons QST skidor.

Vi har stor erfarenhet av offpist på Åreskutan och vet vart den bästa skidåkningen finns för dagen. För att klara av att hänga med på våra öppna grupper ska man känna sig trygg att ta sig ner i en röd/svart pist. Väljer ni i stället en "egen Åreguide" anpassar vi nivån efter dig och dina vänner. Boka offpist i Åre med guide för en bättre upplevelse. Söker ni istället topptursguidning hittar ni det här


Öppen grupp offpist.

Vi erbjuder ett antal öppna turer och guidningar som vi kör vid regelbundna tider.

Egen Åreguide offpist

Du kan också boka privata guidningar för en mer VIP-upplevelse där vi anpassa turen efter era behov och önskemål.


Offpistguidning

Vi samarbetar med Salomon och Suunto för att höja din upplevelse ännu en nivå. På alla offpistturerna finns möjlighet att testa den senaste offpistutrustningen.

Vad säger våra tidigare gäster?


Vanliga frågor om offpistguidning i Åre

Ingår offpistutrustning?

På våra offpistguidningar ingår alltid lavinutrustning (spade, sond & transiver). Vi har även ett begränsat antal Salomon QST 106 och 99 skidor för test.

Behöver man liftkort?

Ja. Liftkort är inget vi säljer men ett måste för dig som ska på offpist guidningen. Eftersom vi utgår från liftarna för att komma åt offpiståken måste alla ha liftkort. Liftkort kan köpas på Skistar Shop på andra sidan gatan mot vårt guide office.

Kan vi åka offpist i alla väder?

Vi har som grundregel att om Sadelliften och Fjällgårdsliften går kan vi köra. Förutsatt att lavinfaran inte är för stor och vi bedömer att det finns en säkerhets risk. Är prognosen sämre tar vi aldrig ut något i förväg i Åre. Vi samlas alltid på vårt guide office och diskuterar förutsättningarna.

Var samlas vi?

Vi samlas på vårt Åreguiderna Guide Office på Åre Torg.


Offpistguidning

Test av Salomon utrustning


Offpistguidning

Lavinutrustning ingår


Stannar du flera dagar i Åre?

Skoter i åre, skotersafari i vackra årefjällen

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Topptur i åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Boka en längdskidcoach. Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre