Om Åreguiderna

Unika upplevelser i Åre

Välkommen till Åre

Vi ser till att ni får en unik upplevelse under er vistelse i Årefjällen

Åreguiderna har varit aktiva sedan 1985 och består av ett väl sammansvetsat gäng driftiga guider med stor kärlek till människor och natur. Vi gillar det aktiva livet i Åre och brinner för små och stora äventyr på fjället. Vi är stolta över vårat Åre och visa er gärna vad som finns att göra i Åres fjällvärld. Vi erbjuder sommar– & vinteraktiviteter och events året om.


Vi är Åreguiderna

Aktiviteter som håller hög kvalitét i kombination med guidernas breda kompetens är anledningen till att Åreguiderna guidat gäster på fjället i Åre sedan 1985. Våra guider är ”locals” och bidrar till Åre-känslan. Vi är uppväxta med äventyr i blodet och beroende på väder och vind vet vi vilket som är dagens bästa smultronställen.

Vi kan Åre och delar gärna med oss av våra erfarenheter och favoritturer. Vi erbjuder teambuilding och gruppövningar för att stärka ”vi-känslan” i en inspirerande och positiv fjällmiljö.

Oavsett om ni kommer som privatperson eller ett större företag har vi äventyr som passar er. Vintertid är vi i vårt esse och erbjuder bland annat skoterturer, längdkurser, offpistguidning & topptursguidning. Kommer ni till Åre under sommaren väntar downhillcykling, stigcykling, vandring eller flugfiskekurser. Vi har flest utbildade cykelguider i landet.

Vi kan ta hand om hela din vistelse året runt med allt från hotellbokning till restaurang, nattklubb, transfer och aktiviteter. Hör av er redan idag så ser vi till att ni får en minnesvärd upplevelse i Åre.

Historia

Åreguiderna startades i Åre 1985 av ett gäng grabbar som vill spendera hela året i Åre.
Under vintern jobbade man som skidskolelärare och skidpatrullen. Redan då såg man Åres potential på sommaren och gästers efterfrågan att göra aktiviteter inte bara på vintern utan även på sommaren.
Åreguiderna började med att erbjuda vandringar och flora turer. Ganska snabbt växte företaget och man och började erbjuda vinter aktiviteter. 

Vi som driver Åreguiderna idag är tredje generationen ägarkonstellation och har gjort det sedan 2010. Idag är vi 5 st guider som jobbar heltid och många extraguider under säsong.
Vi satsar hårt på utbildning och försöker hela tiden ligga i framkant och utbilda guiderna.
Idag har vi flest utbildade cykelguider enligt den internationella standarden pmbia.org

Åreguider