Skoter i Åre

Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres fjällvärld. När tillfälle ges släpper vi loss på orörda skoterleder och upplever skotrarnas fina köregenskaper. Till vinter 2024 kan ni välja mellan att köra elskoter eller vanlig traditionell skoter. Vi har flera olika skoterturer, kortare turerna går med elskotern och är mer anpassad för dig som vill njuta av naturen och tystnaden. För dig som vill bränna på lite mer eller köra längre ut på fjället och äter lunch utomhus är fortfarande den traditionella skotern bästa alternativet.

Boka en skotertur i Åre

Elskoter | 2h | fr 950kr / person

Minst 3 pers

Öppen grupp

1p eller 2p per skoter

Fika ingår

Nyhet för 2024! Premiär för elskoter. En tyst, diskret och helt fantastisk naturupplevelse!
Detta är den perfekta skoterturen för er som vill prova på att köra snöskoter. Vi ger er en genomgång hur ni kör elskoter innan vi tar oss ut genom den vackra granskogen och ut på fjället. Efter ett tag stannar vi för en fika (kaffe, te & bulle).Vi njuter av tystnaden och den vackra naturen innan vi kör tillbaka.

Skoter | 2h | fr 950kr / person

Minst 3 pers

Öppen grupp

1p eller 2p per skoter

Fika ingår

Den perfekta skoterturen för er som vill prova på att köra snöskoter med härlig skogskörning. Vi tar oss genom den vackra granskogen och ut på fjället. Under turen stannar vi för fika som guiden packat med..

Skoter | Lunchtur | fr 1350kr / person

MINST 3 pers

Öppen grupp

1p eller 2p per skoter

Lunch ingår

Skoter 4h lunch för er som vill komma lite längre ut på fjället och njuta ännu mer av Åres fina skoteråkning. Vi tar oss fram på slingrande skoterleder och får uppleva det bästa Åre har att erbjuda. Vi kommer stanna för att äta en god vildmarkslunch och värma oss vid elden. Med laddade energidepåer fortsätter skoterturen ner från fjället och tillbaka till skoterbasen.

Skoter | 5h | fr 1475kr / person

Minst 3 pers

Öppen grupp

1p eller 2p per skoter

Lunch ingår

Det här är turen för dig som testat skoter tidigare och nu vill ut på ett längre skoteräventyr. Vi kör en tur i varierande fjällterräng där vi når varierande terräng och kommer längre ut på fjället. Vi stannar till vid den lilla fjällstationen som serverar oss en stärkande lunch och ny energi. Innan vi åter gasar vi hemåt.

Elskoter | 1-3h | Egen Åreguide

Fika eller lunch tillkommer

skoter och guide

Egen vip grupp

En tyst, diskret och helt fantastisk naturupplevelse!
I en perfekt kombo för er som söker det exklusiva. Du får din egen guide och din egen snöskoter. Ni bestämmer om ni vill fokusera på skoterkörningen eller om ni önskar att guiden packar med sig fika.

Skoter | 2-5h | Egen Åreguide

Fika eller lunch tillkommer

skoter och guide

Egen vip grupp

Boka en egen Åreguide för en riktig VIP-känsla. Egen Åreguide 2-5 timmar
Perfekt för dem som söker det exklusiva. Du får din egen guide och din egen snöskoter. Kör själv, åk som passagerare eller dela den, det är upp till dig. Du väljer om vi ska stanna till för en fikapaus eller fokusera på körningen. Välj mellan 2, 3, 4 och 5 timmar.

Vi startar alla turer vid vår skoterbas i Björnen. Från den kommer vi snabbt upp på baksidan av Åreskutan.
Vi har fantastiska områden och möjligheter att skräddasy skoterturen så att den passa olika förutsättningar och väderförhållanden.

Läs mer om våra skoterturer
Vanliga frågor och svar

Vinterns nyhet 2024 Elskoter

Som medlem i BRP Uncharted Society är Åreguiderna med och utvecklar skoterbranchen. Totalt finns det 13st noga utvalda skoteruthyrare i välden, som alla har fått chansen att i ett första led vara med och utveckla skoterbranschen med elskotrar. Åreguiderna är väldigt stolta över att vara en av dom 13 och en av dom 4st som finns i norden. Vill du vara först att testa? Boka en oförglömlig elskoter upplevelse med oss.


Skillnaden mellan elskoter och vanlig skoter

Lynx Adventure Electric

Snöskoter
Elskotern passar perfekt för dig som har en stressig vardag och vill ha en kortare naturnära upplevelse på fjället.
Snöskoter
En tyst och fantastisk natur upplevelse ute på fjället i Åre.
Snöskoter
Den senaste generationen PPS-boggifjädring tämjer smidigt även de mest utmanande leder. Tack vare sin långa fjädringsväg och kontrollerade viktfördelning är åkningen behaglig både som en- och tvåsitsig modell.
Snöskoter
Typ 2 el laddning som ger över 5mils tyst och njutbar skoterkörning
Snöskoter

”Easy handling and advanced engine technology are the basis for an enjoyable riding experience.”

Lynx Adventure STD 600 ACE

Snöskoerkörkort
Med vanliga skotern har vi möjlighet att komma längre ut på fjället och uppleva fantastisk körning långt bort från civilisationen
Boka brännarturen och känn på hur det är att köra skoter i Åre ordentligt.
Våra vanliga skoterturer går lite mer utmanande och teknisk terräng.
Snöskoter
Den senaste generationen PPS-boggifjädring tämjer smidigt även de mest utmanande leder. Tack vare sin långa fjädringsväg och kontrollerade viktfördelning är åkningen behaglig både som en- och tvåsitsig modell.
Snöskoter
Oslagbar bränsleekonomi och användarvänlig. De tystgående Rotax ACE-fyrtaktsmotorerna med låga vibrationer och höga vridmoment ger komfortabla köregenskaper och lång räckvidd.
Snöskoter

”Easy handling and advanced electric technology is made for a sustainable and quiet nature experience.”

Vanliga frågor om skoter i Årefjällen

Vart kör vi skoter?

Gemensamt för alla skoterturerna är att vi startar i Åre Björnen vid vår skoterbas. Guiden för dagen kommer sedan att bestämma den bästa rutten efter dagens förhållanden. Vårt mål är alltid att ge er som gäster den bästa möjliga turen. Det vanligaste är att vi håller oss runt baksidan av Åre skutan och om förhållandena är bra försöker i ta oss upp över trädgräns.
Oftast startar vi bort mot Fröågruva för att om förhållandena tillåter gå upp på fjället, annars vända ner mot dom vackra fjällsjöarna Hissjön och Järptjärn.
För speciella önskemål ber vi er boka VIP-turen (privat grupp). Då kan välja rutt helt efter era önskemål och förutsättningar.

Vad har man för kläder när man kör skoter?

Du kan egentligen ha vad som helst (nästan). Grundregeln är att tänka samma som vid skidåkning och är det kalt har vi en overall som du kan sätta över. Vi lånar ut skoteroveraller, hjälmar och stövlar. För grupper över 30 personer tillkommer 150kr per person för hyra av utrustning. Vid längre turer kan det vara bra att ha underställ och något varmare mellan lager. Ett par sköna ullstrumpor är heller aldrig fel.

Var samlas vi?

Åreguidenas Skotebas i Åre Björnen.
Vår skoterbas ligger på vänster sida 600m efter Björnens centrum om du kommer från Åre by.

Se karta (Google Maps)
– Kör mot Åre Björnen
– Kör igenom hela Åre Björnen centrum
– 400m från längdspårcentralen finns skoterbasen på vänster sida
– Parkera i parkeringsfickan på höger sida
WGS84 DD (LAT, LONG)
63.39375, 13.14411

Har ni inte dykt upp och inte hört av er 10 min efter turens planerade start förbehåller vi oss rätten att starta turen utan er. 

Det är första gången jag kör skoter i Åre

Du kan känna dig trygg! Vi har dagligen flera gäster som kör för första gången. Vi startar alla turer med en ordentlig genomgång, hur man kör skoter. Känner du dig ändå osäker har vi en övningsmyr och ger såklart extra stöttning. Det finns också olika skoterturer, Fikaturen är mer lämpad för familjer med barn eller dig som kör för första gången. Vill du istället ha lite mer avancerad körning väljer du med fördel någon av äventyrsturerna 2 eller 5 timmar. Välkommen!

Vad krävs för att få köra skoter i Åre?

För att få köra skoter i Åre krävs ett giltigt körkort utfärdat av transportstyrelsen eller att det är godkänt att köra skoter med i det landet där körkortet är utfärdat. Godkända svenska körkort: B-kort, Skoterkort eller AM-kort moped klass 1 (gäller endast i målsmans sällskap).

Hur många kan sitta på en skoter?

Max 2 personer per skoter. En förare och en passagerare. Barn måste sitta bakom föraren och klara av att hålla i sig själva. Med andra ord måste barnen vara 5-6år gamla. Barn rekommenderar vi på fikaturerna.

Vad händer vid skada på skoter?

Föraren till skotern är ansvarig för skotern under hela turen. Skulle en olycka vara framme blir man ersättningsskyldig för självrisken.
Självrisken per skoter är 15 000kr

Hur gammal måste man vara?

Som förare får du vara hur gammal du vill med giltigt körkort
Som passagerare måste du vara 6 år eller större. För yngre barn eller andra behov rekommenderar vi vår familjetur med Traxtern (bandhjuling). Det är en bil med bandsatts där 5st gäster kan åka. Går även bra att sätta in barnstol/babyskydd i den.

Vi är 2 vuxna och 3 barn

Det är endast tillåtet med 2 personer per skoter. Om man är fler passagerare än förare rekommenderar vi 1,5h våffeltur med Traxter.
Alternativet är att boka en VIP-tur (2 eller 4h). Då finns det möjlighet för guiden att ta en passagerare bakom sig på guideskotern

Hyra skoter åre

Av säkerhetsskäl har vi bestämt att bara kör guidade turer. Det går alltid att boka egen Åreguide. Då kan ni välja precis vad ni vill och hur ni vill köra (förutsatt att vi bedömer att det är säkert). På nära håll har vi sett väldigt mycket olyckor och problem när personer som inte är vana att hyra skoter i åre. Det vill vi undvika, därför har vi altid med en guide.


Skoterturer i öppen grupp

Vi erbjuder ett antal öppna skoterturer som kör vid regelbundna tider. Här ser du alla skoterturer som går att boka. Dom längre kortare turerna körs med elskoter och dom längre turerna körs med traditionell skoter.

Skotertur i privat grupp

Du kan också boka privata guidningar för en mer VIP-upplevelse. Där vi kan anpassa turen mer efter era behov och önskemål.


Du kan boka förare eller
förare + passagerare

Snöskoter

”Easy handling and advanced engine technology are the basis for an enjoyable riding experience.”

Vad säger våra kunder?


Flera vinteraktiviteter i Åre

Topptur i Åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Offpist i Åre med Åreguiderna

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste skidåkning. Boka en öppen offpistgrupp eller åk med egen Åreguide i Åres bästa offpist.
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Boka en längdskidcoach. Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre