Skoter i Åre

Upplev ett magiskt fjälläventyr i Åre

Välj skotertur

Datum:

Searching Availability...

Upplev skoter i Åre på bästa möjliga sätt!

Detta är inget vanligt skotersafari. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld. När tillfälle ges släpper vi loss på orörda leder och upplever skotrarnas fina köregenskaper. Vi har flera olika turer, allt från ett par timmar där vi bränner på för fullt eller en heldag där vi kommer längre ut på fjället och äter lunch på någon av fjällrestaurangerna. Det finns någonting för alla, så passa på att köra snöskoter nu!


Öppen grupp

Vi erbjuder ett antal öppna turer och guidningar som vi kör vid regelbundna tider.

Egen grupp

Du kan också boka privata guidningar för en VIP-upplevelse där vi kan anpassa turen efter era behov och önskemål.


Lynx Adventure 600, 2023

Boka förare eller förare + passagerare

Snöskoter

"Easy handling and advanced engine technology are the basis for an enjoyable riding experience."

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om skoter i Årefjällen

Vart kör vi skoter?

Gemensamt för alla skoterturerna är att vi startar i Åre Björnen vid vår skoterbas. Guiden för dagen kommer sedan att bestämma den bästa rutten efter dagens förhållanden. Vårt mål är alltid att ge er som gäster den bästa möjliga turen. Det vanligaste är att vi håller oss runt baksidan av Åre skutan och om förhållandena är bra försöker i ta oss upp över trädgräns.
Oftast startar vi bort mot Fröågruva för att om förhållandena tillåter gå upp på fjället, annars vända ner mot dom vackra fjällsjöarna Hissjön och Järptjärn.
För speciella önskemål ber vi er boka VIP-turen (privat grupp). Då kan välja rutt helt efter era önskemål och förutsättningar.

Vad har man för kläder när man kör skoter?

Du kan egentligen ha vad som helst (nästan). Grundregeln är att tänka samma som vid skidåkning och är det kalt har vi en overall som du kan sätta över. Vi lånar ut skoteroveraller, hjälmar och stövlar. För grupper över 30 personer tillkommer 150kr per person för hyra av utrustning. Vid längre turer kan det vara bra att ha underställ och något varmare mellan lager. Ett par sköna ullstrumpor är heller aldrig fel.

Var samlas vi?

Åreguidenas Skotebas i Åre Björnen.
Vår skoterbas ligger på vänster sida 600m efter Björnens centrum om du kommer från Åre by.

Se karta (Google Maps)
- Kör mot Åre Björnen
- Kör igenom hela Åre Björnen centrum
- 400m från längdspårcentralen finns skoterbasen på vänster sida
- Parkera i parkeringsfickan på höger sida
WGS84 DD (LAT, LONG)
63.39375, 13.14411

Har ni inte dykt upp och inte hört av er 10 min efter turens planerade start förbehåller vi oss rätten att starta turen utan er. 

Det är första gången jag kör skoter i Åre

Du kan känna dig trygg! Vi har dagligen flera gäster som kör för första gången. Vi startar alla turer med en ordentlig genomgång, hur man kör skoter. Känner du dig ändå osäker säg gärna till så kan vi ge extra stöttning. Det finns också olika skoterturer, Våffleturen är mer lämpad för familjer med barn eller dig som kör för första gången. Vill du istället ha lite mer avancerad körning väljer du 2,5 brännartur eller heldagstur. Välkommen!

Vad krävs för att få köra skoter i Åre?

För att få köra skoter krävs ett giltigt körkort utfärdat av transportstyrelsen eller att det är godkänt att köra skoter med i det landet där körkortet är utfärdat. Godkända svenska körkort: B-kort, Skoterkort eller AM-kort moped klass 1 (gäller endast i målsmans sällskap).

Hur många kan sitta på en skoter?

Max 2 personer per skoter. En förare och en passagerare. Barn måste sitta bakom föraren och klara av att hålla i sig själva. På våffelturen rekommenderar vi en minsta ålder på 6 år.

Vad händer vid skada?

Föraren till skotern är ansvarig för skotern under hela turen. Skulle en olycka vara framme blir man ersättningsskyldig för självrisken.
Självrisken är 15 000kr/skoter

Hur gammal måste man vara?

Som förare får du vara hur gammal du vill med giltigt körkort
Som passagerare måste du vara 6 år eller större. För yngre barn eller andra behov rekommenderar vi vår familjetur med Traxtern (bandhjuling). Det är en bil med bandsatts där 5st gäster kan åka. Går även bra att sätta in barnstol/babyskydd i den.

Vi är 2 vuxna och 3 barn

Det är endast tillåtet med 2 personer per skoter. Om man är fler passagerare än förare rekommenderar vi 1,5h våffeltur med Traxter.
Alternativet är att boka en VIP-tur (2 eller 4h). Då finns det möjlighet för guiden att ta en passagerare bakom sig på guideskotern.Stannar du flera dagar i Åre?

Topptur i åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Offpist i åre med åreguiderna

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste skidåkning. Boka en öppen offpistgrupp eller åk med egen Åreguide i Åres bästa offpist.
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Boka en längdskidcoach. Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre