Topptur i Åre

Välj datum

Searching Availability...

Upplev en fantastisk topptur i Åre

Boka en topptur i Årefjällen. Vi har stor erfarenhet av toppturer på Åreskutan och runt i Jämtlandsfjällen. Välj mellan topptur halvdag på åreskutan, topptur heldag i Storulvån eller ett topptursäventyr. Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen. Med nya utrustning från Salomon är det superlätt att ta sig upp på berget och upptäcka nya vyer och fantastisk skidåkning. På den halvdagsturerna håller vi till på Åreskutan medans på heldagsturerna åker vi till Storulvån. Har ni önskemål på toppturer i andra områden kontakta oss gärna på mail så löser vi det också. Söker ni offpistguidning hittar ni det här


Öppen grupp topptur

Vi erbjuder ett antal öppna turer och guidningar som vi kör vid regelbundna tider.
Här paras du ihop med likasinnade som också är på jakt efter roliga skidåkning.
Nivån för att delta är " du ska klara röd/svart pist"

Egen Åreguide

Du kan också boka privata guidningar för en mer VIP-upplevelse där vi anpassa turen efter era behov och önskemål.
Åk ensam med din egna guide eller ta med polarna och dela på en egen guide.

Skitour of Jämtland med övernattning

Ett äventyr med skidåkning i två naturreservat. Här maxas upplevelsen av de orörda Jämtlandsfjällen i kombination med god mat på anrikt fjällhotell. Vi reser tidigt från Åre och efter ca 1,5h i bil når vi fram till Fjällexpressen, vår hjälp de sista kilometerna fram till fjällets fot.

När stighudarna är på väntar en heldag i Skäckerfjällens naturreservat. Här väljer de två guiderna åk och toppar efter aktuellt väder. Efter toppturen åker vi shuttle tillbaka till Kolåsens Fjällhotell där Anna och Micke tar emot oss med varm hand. Här lagas maten från grunden med egna lokala och ekologiska råvaror. De har egna grisar, får och höns och i fjällträdgården har de odlat allt från rotfrukter till egna tomater. Känslan att få lägga skinka från gårdsgrisen på frukostmackan är svår att beskriva med ord. Innan middagen finns möjlighet till bastu och vi sover gott på det anrika hotellet som har milsvid utsikt över Skäckerfjällens naturreservat.

Efter frukost väntar ännu ett topptursäventyr bara 40 minuter bort. Era guider börjar med att lasta av skotrarna vid vägens ände, de behöver vi för att tolka de sista 10km in i fjällvärlden. Terrängen känns mäktig och beroende på väder och vind väljer vi mellan Himmelsraften eller Mjölkvattsfjället. Att vara i ett område där endast guidens satellittelefon har täckning känns såklart lite extra spännande. Räkna med ca 750-1500 höjdmeter per dag, det här är för dig som testat topptur några år och kanske till och med har egen utrustning.

Priser
5900kr per person (minst 5 pers)
Del i dubbelrum ingår

Skicka bokningsförfrågan

Om du inte orkar gå...

Topptur

Vi samarbetar med Salomon och Suunto för att höja din upplevelse ännu en nivå genom marknadens bästa topptursutrustning.

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om topptur i Åre

Vad ingår på en topptur i Åre?

Både på topptur halvdag och på topptur (heldag) Storulvån ingår guide, lavinutrustning och skidutrustning från Salomon. Lunchpaket för 150kr finns att köpa till. På topptur halvdag tillkommer liftkort. Det köps lättast på Skistars hemsida

Vad har man för kläder när man toppturar?

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Grundregeln är att tänka samma som vid vanlig skidåkning men att tänka på att du blir extra varm när du går uppför. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.   

Var samlas vi?

Vi samlas hos Åreguiderna på östra sidan av Åre Torg. Om du inte har gångavstånd rekommenderar vi skidbussen till Kabinbanan och därifrån ca 5min promenad. 
Har ni bokat Egen Åreguide är det möjligt att mötas på annan plats efter överenskommelse.

Transport?

Under rådande förhållanden ingår ingen transport. Storulvån ligger ca 40 minuter med bil väster om Åre. För att ta sig dit krävs egen bil eller taxi.

Ingår topptursutrustning?

På alla våra toppturer ingå testa av Salomon senaste topptursutrustning.
Vill ni låna utrustning ser vi att ni kommer förbi Åretorg eftermiddagen innan och testar storlek på pjäxor mm. Även lavinutrustning (spade, sond, transiver och ryggsäck) ingår.


Mini

MINI Countryman

Har ni ingen transport? I samband med våra toppturer kan ni hyra våra MINI Countryman

Boka en topptur i åre.

Utrustning från Salomon

På alla toppturer finns möjlighet att gratis testa den senaste utrustningen från Salomon. Skidor, pjäxor, stavar och hjälm.

Stannar du flera dagar i Åre?

Skoter i åre, skotersafari i vackra årefjällen

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Topptur i åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Boka en längdskidcoach. Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre