Topptur i Åre

Boka en topptur i Årefjällen. Vi har stor erfarenhet av toppturer på Åreskutan och runt i Jämtlandsfjällen. Välj mellan topptur halvdag på åreskutan, topptur heldag i Storulvån eller ett topptursäventyr. Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen. Med nya utrustning från Salomon är det superlätt att ta sig upp på berget och upptäcka nya vyer och fantastisk skidåkning. På den halvdagsturerna håller vi till på Åreskutan medans på heldagsturerna åker vi till Storulvån. Har ni önskemål på toppturer i andra områden kontakta oss gärna på mail så löser vi det också. Söker ni offpistguidning hittar ni det här.

Boka en topptur med guide

Halvdag | Kurs | 980kr / person

Minst 3 pers

Topptursutrustning ingår

Lavinutrustning ingår

Liftkort tillkommer

Från 12 år med mkt god skidvana

En kurs som är perfekt för dig som är nyfiken på topptur! För dig som inte provat topptur tidigare, eller som provat någon gång och nu önskar lära dig mer. Det blir mer fokus på tekniktips, vägval och tips kring topptur osv och lite mindre fokus på själva skidåkningen. Du behöver inte ha egen utrustning då vi samarbetar med Salomon och därmed kan förse er med skid samt lavinutrustning.
Vänligen notera, du behöver vara trygg i att åka röda och svarta pister.

Halvdag | öppen grupp | 1080kr / person

Minst 3 pers

Topptursutrustning ingår

Lavinutrustning ingår

Liftkort tillkommer

Från 16 år med god skidvana

Det här är en perfekt aktivitet för dig som vill gå på topptur i Åre. Åreskutan är ett fantastiskt berg och med toppturs skidor på fötterna finns massa att upptäcka och se. Vi börjar med liftarna inne i centrala Åre för att sedan spänna på stighudar och för egen kraft ta oss bort från backarna. Vi avslutar med ett fint skidåk tillbaka ner till byn. Vanligtvis hinner vi två stycken kortare åk eller ett lite längre åk.

Heldag | Storulvån | 1600kr / person

Topptursutrustning ingår

Minst 3 pers

Lavinutrustning ingår

Transport tillkommer

Från 16 år med god skidvana och fysik

En heldag du sent kommer att glömma! Våra guider tar dig med på spännande skidåkning i orörd terräng kring Storulvåns fjällstation. Under en dag hinner vi ca 1-2 toppar beroende på väder, vind och ork. Under dagen stannar vi för medhavd lunch ute på fjället. Vi samlas på Åreguiderna vid Åre torg och stämmer av utrustning innan vi hoppar in i våra bilar och kör cirka 45 min till Storulvåns storslagna natur. Vi är tillbaka i byn lagom till ölen är kyld och afterskierna öppnar.

Heldag | Mjölkvattnet | 2280kr / person

Topptursutrustning ingår

Lavinutrustning ingår

Minst 5 pers

Skotertolkning ingår

Från 16 år med god skidvana och fysik

Har du redan testat Åreskutan och Storulvån är detta ditt nästa äventyr! Vi lämnar Åre by tidig på morgonen och packar bilarna med skid och lavinutrustning, och självklart gofika och lunch. En termos med morgonkaffe sitter bra under bilresan dit. Efter ca 1,5h har vi kommit så långt som vi tar oss med bil. Nu väntar skotertolkning och en heldag i jämtlands bästa topptursterräng Du behöver ha testat topptur tidigare och kanske till och med har egen utrustning. Salomons toppturs utrustning finns såklart att låna.

Halvdag | Egen Åreguide | 4250kr

Topptursutrustning ingår

Lavinutrustning ingår

Liftkort tillkommer

Boka en egen Åreguide som anpassar toppturen efter era önskemål och kapacitet. Åk ensam med din egna guide eller ta med polarna och dela på en egen guide. Passar för nybörjare eller den mer erfarna. Vi ser till att du får en maxad halvdag på topptur!

Heldag | Egen Åreguide | 7000kr

Topptursutrustning ingår

Lavinutrustning ingår

Lunch tillkommer

Boka en egen Åreguide som tar dig med på en heldags topptur på jakt efter orörd terräng! Turen anpassas efter era önskemål och kapacitet. Åk ensam med din egna guide eller ta med polarna och dela på en egen guide. Passar både för nybörjare eller den mer erfarna.

Skitour of Jämtland med övernattning | fr 5900kr / p

Ett äventyr med skidåkning i två naturreservat. Här maxas upplevelsen av de orörda Jämtlandsfjällen i kombination med god mat på anrikt fjällhotell. Vi reser tidigt från Åre och efter ca 1,5h i bil når vi fram till Fjällexpressen, vår hjälp de sista kilometerna fram till fjällets fot.

Upplev en fantastisk topptur i Åre


Film från en av våra turer

Topptur

Vi samarbetar med Salomon för att höja din upplevelse ännu en nivå genom test av marknadens bästa topptursutrustning.

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om topptur i Åre

Vad ingår på en topptur i Åre?

Både på topptur halvdag och på topptur (heldag) Storulvån ingår guide, lavinutrustning och skidutrustning från Salomon. Lunchpaket för 150kr finns att köpa till. På topptur halvdag tillkommer liftkort. Det köps lättast på Skistars hemsida

Vad har man för kläder när man toppturar?

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Grundregeln är att tänka samma som vid vanlig skidåkning men att tänka på att du blir extra varm när du går uppför. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.   

Var samlas vi?

Vi samlas hos Åreguiderna på östra sidan av Åre Torg. Om du inte har gångavstånd rekommenderar vi skidbussen till Kabinbanan och därifrån ca 5min promenad. 
Har ni bokat Egen Åreguide är det möjligt att mötas på annan plats efter överenskommelse.

Transport?

Till våra toppturs destinationer lite utanför Åre ingår inga transporter. Storulvån ligger ca 40 minuter med bil väster om Åre. Mjölkvattnet ligger ca 2h med bil norr om Åre. För att ta sig till dom krävs egen bil, taxi eller att man bokar transport.

Ingår topptursutrustning?

På alla våra toppturer ingå testa av Salomon senaste topptursutrustning.
Vill ni låna utrustning ser vi gärna att ni kommer förbi Åretorg eftermiddagen innan och testar storlek på pjäxor mm. Även lavinutrustning (spade, sond, transiver och ryggsäck) ingår.

Mini

MINI Countryman

Har ni ingen transport? I samband med våra toppturer kan ni boka 3 platser i vår MINI

Boka en topptur i Åre.

Utrustning från Salomon

På alla toppturer finns möjlighet att gratis testa den senaste utrustningen från Salomon. Skidor, pjäxor, stavar och hjälm.

Skitour of Jämtland med övernattning

Ett äventyr med skidåkning i två naturreservat. Här maxas upplevelsen av de orörda Jämtlandsfjällen i kombination med god mat på anrikt fjällhotell. Vi reser tidigt från Åre och efter ca 1,5h i bil når vi fram till Fjällexpressen, vår hjälp de sista kilometerna fram till fjällets fot.

När stighudarna är på väntar en heldag i Skäckerfjällens naturreservat. Här väljer de två guiderna åk och toppar efter aktuellt väder. Efter toppturen åker vi shuttle tillbaka till Kolåsens Fjällhotell där Anna och Micke tar emot oss med varm hand. Här lagas maten från grunden med egna lokala och ekologiska råvaror. De har egna grisar, får och höns och i fjällträdgården har de odlat allt från rotfrukter till egna tomater. Känslan att få lägga skinka från gårdsgrisen på frukostmackan är svår att beskriva med ord. Innan middagen finns möjlighet till bastu och vi sover gott på det anrika hotellet som har milsvid utsikt över Skäckerfjällens naturreservat.

Efter frukost väntar ännu ett topptursäventyr bara 40 minuter bort. Era guider börjar med att lasta av skotrarna vid vägens ände, de behöver vi för att tolka de sista 10km in i fjällvärlden. Terrängen känns mäktig och beroende på väder och vind väljer vi mellan Himmelsraften eller Mjölkvattsfjället. Att vara i ett område där endast guidens satellittelefon har täckning känns såklart lite extra spännande. Räkna med ca 750-1500 höjdmeter per dag, det här är för dig som testat topptur några år och kanske till och med har egen utrustning.

Priser
5900kr per person (minst 5 pers)
Del i dubbelrum ingår

Skicka bokningsförfrågan

Stannar du flera dagar i Åre?

Skoter i åre, Skotersafari i vackra årefjällen

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Topptur i Åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Boka en längdskidcoach. Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre