Paddla kajak i Åre

En avslappnande eller actionfylld upplevelse

Kajak eller forskajak?

VI erbjuder två olika guidade paddelturer i Åre. Paddling med klassisk kajak om du söker en vacker naturnära paddling i sjöar och åar eller forskajak om du söker mer action och adrenalin.

Kajak

Vi erbjuder flera olika kajakturer med guide.

Vill du mysa på Åresjön med fika, få en heldagsäventyr i någon av Jämtlands vackraste sjöar eller träna upp teknik och fysik under 90 intensiva minuter? Då har vi turerna för dig. Vi har både singel och dubbelkajaker.

Forskajak

Vi erbjuder guidad forskajak i strömmande vatten.

Söker du en adrenalinfylld upplevelse. Då ska du prova forskajak. Upplev känslan av att kontrollera strömmarna. Med hjälp av våra instruktörer kommer du med skräckblandad förtjusning dansa utför forsen.


Hyr kajak i Åresjön

Hyr en kajak och ta dig ut på egen hand. Vi har uthyrningen nere vid Åresjön.

Hyr kajak

Vill du mysa på Åresjön med fika, få en heldagsäventyr i någon av Jämtlands vackraste sjöar eller träna upp teknik och fysik under 90 intensiva minuter? Då har vi turerna för dig. Vi har både singel och dubbelkajaker.


Testa kajakpaddling i Åre!

Från vattnet upplever du naturen från ett nytt perspektiv. Du kommer närmare både djur och växter. Aktiviteten passar alla, från barnfamiljer till äventyrare. Vi anpassar våra turer efter gruppens nivå. Våra dubbelkajaker gör att även de mindre barnen kan följa med.


Vanliga frågor om kajak i Åre

Är det svårt att paddla kajak?

Våra kajaker är stabila, det är inte svårt att hålla balansen. Alla tar sig framåt från start. Att hitta en bra, effektiv teknik kräver längre tid. Du får en grundgenomgång när du hyr kajak. Tar du en guidad tur kan du få mer tips. Då kan du själv välja om du vill fokusera mycket på teknik eller bara njuta av att ljudlöst glida fram på vattnet.

Vad ingår för utrustning?

Kajak, paddel, flytväst, våtskor, kapell & våtdräkt vid behov. Hjälm när vi paddlar fors.

Var samlas vi för att paddla kajak i Åre?

Vanligt är att vi samlas på Åreguiderna (Åre torg) och provar våtdräkter. För kajak hyra möts vi upp ute vid kajakerna i Björnänge.

Vad kostar det att paddla kajak?

Paddla kajak är en av våra billigaste aktiviteter. Hyra kajak kostar 600kr. Teknikkurs 90min kostar från 950kr. En guidad tur 3h med utrustning kostar från 3000kr. Guidad tur 6h med utrustning kostar 4650 kr.

Är det farligt att paddla forskajak?

Naturligtvis finns det risker med att vara i vatten. Våra guider går igenom hur man gör när man t.ex välter kajaken. Så länge man gör som guiden instruerar är det inte mycket farligare än att bada. Man ska vara simkunnig om man ska forspaddla.

Måste jag har bil för att kunna paddla kajak i Åre?

Vid forspaddling tar man sig alltid från punkt A till B. Då behöver en av er ha bil.
Vid plattvattenspaddling finns olika turer. Vill man göra en tur A till B behöver ni ha bil, men man kan också ha start och mål på samma plats. Guiden har en bil med plats för 4 gäster.Stannar du flera dagar i Åre?

Emrik jansson xc mountainbike åre

XC Mountainbike

Det finns mängder av fina stigar att upptäcka med cykel i och omkring Åre.
Downhill åre bike park

Downhillcykling

Med totalt 50 km cykelled är Åre Bike Park störst i Skandinavien.
Sunset åre jetboarding on the lake åre sjön

Jetboard

Utforska naturen på nya sätt! Jetboard, en elektrisk surfbräda, tillåter dig att susa fram över vatten fjällsjöar och tjärnar.