XC Mountainbike i Åre

Stigcykling när den är som bäst

Hyr XC Mountainbike i Åre

Är du sugen på att cykla XC Mountainbike i Åre i sommar?
Vi erbjuder Trek-cyklar till uthyrning och guidade kurser med utbildade guider.

Boka cykelhyra och guide i Åre

Cykelhyra | Mountainbike | fr 400kr/person

CykelhyrA

STORLEK KIDS-XL

HALVDAG – 7 DAGAR

UTRUSTNING INGÅR

Hyr en downhillcykel för cykling i Åre Bike Park. Välj en storlek som passar dig bäst, finns från 20″ kids till XL. I hyran ingår alltid nödvändig skyddsutrustning, cykeltvätt efter dagen och daglig service. Missa inte att även boka en guide för en ännu bättre cykelupplevelse i Åre.

Cykelguide | Mountainbike | fr 950kr / person

En oförglömlig upplevelse

3 timmar

För alla nivåer

5 timmar

Maxa din cykelupplevelse! Boka en guide i 3 eller 5 timmar. På en halvdag 3h upptäcker vi de fina cykellederna i Björnen. Där finns något för alla nivåer. På en heldag 5h finns tid för att upptäcka andra fina cykelstigar i Åres närområde.


Stigcykling i Årefjällen

Kärt barn har många namn. Stigcykling, Cross Country, MTB, Trailcykling eller XC mountainbike i Åre är olika benämningar på ungefär samma sak. Man trampar för egen maskin ut på stigar eller grusvägar. Skillnad från liftburen downhillcyklingen är att här man trampar både uppför och nedför och använder ingen lift. Det finns 3st typer av XC mountainbikes att välja på: hardtail (framdämpad cykel), full suspension (heldämpad) och electric mountainbike (elcykel). Vi har mängder av fin cyklingleder i och omkring Åre. Både maskinbyggda leder i XC Center Björnen och fjällcykling (vandringsleder ute på fjället). Med oss kan du välja en guidade turer på 3 eller 5 timmar och uthyrning av både hardtails, heldämpade och electric mountainbike.


Åre Björnen

XC Mountainbike

Trek erbjuder några av av marknadens bästa cyklar och de passar ett brett spektra av åkare, från glada amatörer till proffs.

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om XC mountainbike i Åre

Är det svårt att cykla cross country MTB i Åre?

Nej, våra guider är duktiga på att anpassa stig och tempo efter förutsättningar och tidigare kunskap. Ibland brukar vi säga att det är ungefär som att cykla upp-och nedför en trottoarkant var 5:e meter. Med rätt cykel är det riktigt kul!

Måste man vara vältränad för att cykla cross country MTB?

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, vi anpassar turerna så att alla kan känna sig nöjda. Vi kanske kör lite extra nedför eller slänger in en paus med kokkaffe. Vi har även el-mountainbike som är perfekt om gruppen är lite ojämn.

Är det speciella cyklar för cross country cykling?

Ja. Vi har några av marknadens bästa cyklar från Trek. Våra cyklar är optimalt anpassade för den terräng som finns här i Åre. Stötdämparna går att låsa i tre lägen. Ett för utförscykling längs stig, ett för klättring uppförs och ett för mer grusvägslikande vägar, där vi vill få ner all möjlig kraft i pedalerna. XC mountainbike cyklarna får inte användas till den liftburna downhillcyklingen.

Vad har man för kläder?

Shorts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställströja. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt. Om det regnar kan du hyra en jacka av oss.

Var samlas vi?

Vi finns på östra delen av Åre torg (Stationsvägen 14). Här hämtar du din cykel och här samlas vi även för kurserna. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

Vilken cykel ska jag välja för cross country cykling?

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade full sus-modellerna, men kan hyras till ett lägre pris. Vi hyr även ut Treks populära e-mountainbike som är helt fantastisk cykel för långturer och äventyr på fjället.


XC MTB i Åre när den är som bäst!

Övernattning

Om du hyr cykeln flera dagar finns möjlighet (mot en avgift på 95kr/natt) att behålla cykeln över natten. Detta förutsatt att cykeln är hyrd av samma person dagen efter och förvaras i eget låst förråd.

Vilken XC Mountainbike ska jag välja?

Kolla även in…

Cykla downhill i Åre bike park. Hyr cykel och boka guide

Downhillcykling

Med totalt 50 km cykelled är Åre Bike Park störst i Skandinavien.
Stand Up Paddle Board

Stand Up Paddle Board

Upplev känslan av att glida fram ljudlöst över en stilla vattenyta och samtidigt blicka ut över de närliggande fjällen.​
Vandring

Vandring

Vandra över storslagna vidder, drick vatten ur klara fjällbäckar och kanske till och med ta ett dopp.

Hyra mountainbike i Åre

Hyra cykel i Åre

Läs mer om de olika modellerna och kontakta oss gärna om du behöver mer information.

Guidade kurser

Hyr en guide som hjälper dig att få ut mer av dagen. Våra guider är certifierade av Professional Mountain Bike Instructor Association (PMBI) och kommer att se till att du får rätt verktyg för att utveckla dina färdigheter, oavsett om det är första gången du cyklar MTB i Åre eller om du är mer erfaren. Berätta bara vad du vill få ut av lektionen så ser vi till att uppfylla dina förväntningar.