Cykla downhill i Åre

Boka downhillcykel och downhillguide i Åre

Cykla downhill i Åre Bike Park i sommar. Vi erbjuder Trek cyklar till uthyrning och guidade kurser med utbildade guider.
Boka enkelt cykel och guide här under. Börja med att välja önskat datum och välj sedan "boka cykel (DH)" eller "boka guide (DH)".
Du kan lägga till kan flera cyklar och guider i samma bokning.

Välj datum:

Searching Availability...

Vi rekommenderar starkt att du väljer till introduktionskursen som körs varje förmiddag kl 10:15. Kursen lär dig nödvändiga baskunskaper för optimal utveckling och säkerhet när du cyklar downhill i Åre. Kursen är 1,5h och kostar 600kr per person. Vid bokning av cykelhyra ges 50% rabatt på introkursen.


Skandinaviens största bikepark

Åre Bike Park är med totalt 50 km cykelled störst i Skandinavien erbjuder något att för alla nivåer. Hyr några av marknadens bästa downhillcyklar från Trek eller boka en guidad kurs så hjälper vi dig att komma till nästa nivå inom downhillcyklingen i Åre.


Åre Bike Park

Downhillcykling

Trek erbjuder några av marknadens bästa downhillcyklar och de passar ett brett spektra av åkare, från glada amatörer till proffs.

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om cykling i Åre Bike Park

Är det svårt att cykla downhill i Åre bike park?

Har du aldrig cyklat downhill i Åre tidigare kan vi varmt rekommendera våra introkurser! Det hjälper dig att komma igång med cyklingen, vad som är viktigt att tänka på, hur man kliver på liften och hur man tar sig ner på ett säkert sätt. Introkursen ger dig de bästa förutsättningarna du kan få för att få ut så mycket som möjligt av cyklingen. Introkursen körs varje dag och bokas som tillägg när du hyr cykel.

Vad har man för kläder när man cyklar downhill i Åre?

Shorts eller taghts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med ett underställ. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt är bäst. Om det regnar är det bra med regnkläder. Om ni inte har egna har vi till utlåning.

Var samlas vi för hyra cykel i Åre?

Vi finns på östra delen av Åre Torg (Stationsvägen 14). Här hämtar du din cykel och här samlas vi även för kurserna och guidningar. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

Vad kostar det att hyra downhill i Åre?

Trek Session 8 kostar 1050kr/dag och Commencal barncyklar kostar 600kr/dag. I hyran ingår all nödvändig skyddsutrustning. Kostnadseliminering kostar 75kr/dag och täcker ev. skador på cykel och skydd som kan uppkomma under dagen. Liftkort kostar ca 390kr och köps på Skistar shop Åre.

Är det farligt att cykla downhill?

Downhillcykling är en relativt ny sport. I början innan vi visste bättre uppkom ganska mycket skador. Nu med åren har vi lärt oss hur vi ska bygga leder, vilka skydd vi ska använda och hur man ska cykla downhill. Vi rekommenderar alltid att ta en guidad kurs från någon av våra utbildade guider. Alla är nybörjare på downhill i början, även om man har cyklat cross country sedan man var liten.Vilken downhillcykel ska jag välja?


Kolla även in...

Stand up paddle board

Stand Up Paddle Board

Upplev känslan av att glida fram ljudlöst över en stilla vattenyta och samtidigt blicka ut över de närliggande fjällen.​
Emrik jansson xc mountainbike åre

XC Mountainbike

Det finns mängder av fina stigar att upptäcka med cykel i och omkring Åre.
Vandring

Vandring

Vandra över storslagna vidder, drick vatten ur klara fjällbäckar och kanske till och med ta ett dopp.

Hyra downhill i Åre

Hyra cykel i Åre

När man cyklar downhill vill man använda heldämpade cyklar som är lite mer baklutade för att underlätta i branta backar. Vi har sex modeller i olika storlekar som är perfekta för downhillcykling, både för barn och vuxna. Läs mer om de olika modellerna och kontakta oss gärna om du behöver mer information.

Guidade kurser

Hyr en guide som hjälper dig att få ut mer av din downhill-dag i Åre. Våra guider är certifierade av Professional Mountain Bike Instructor Association (PMBI) och kommer att se till att du får rätt verktyg för att utveckla dina färdigheter, oavsett om det är första gången du cyklar downhill i Åre eller om du är mer erfaren. Berätta bara vad du vill få ut av lektionen så ser vi till att uppfylla dina förväntningar.