Cykla downhill i Åre

Boka downhillcykel och downhillguide

Cykelhyra | Downhill | fr 780kr / person

CykelhyrA

STORLEK KIDS-XL

HALVDAG – 7 DAGAR

UTRUSTNING INGÅR

Hyr en downhillcykel för cykling i Åre Bike Park. Välj en storlek som passar dig bäst, från 20″ kids till XL. I hyran ingår alltid nödvändig skyddsutrustning, cykeltvätt och daglig service. Missa inte att även boka en guide för en ännu bättre cykelupplevelse i Åre.

Cykelguide | Downhill | fr 950kr / person

En oförglömlig upplevelse

Introkurs

2 timmar

5 timmar

Maxa din cykelupplevelse! Boka en guide 2 eller 5 timmar. Vi rekommenderar att du minst bokar en introkurs om det är första gången du cyklar downhill.

Vi rekommenderar starkt att du väljer till introduktionskursen som körs varje förmiddag kl 10:15. Kursen lär dig nödvändiga baskunskaper för optimal utveckling och säkerhet när du cyklar downhill i Åre. Kursen är 1,5h och kostar 300kr per person.


Skandinaviens största bikepark

Cykla downhill i Åre Bike Park, Skandinaviens största cykelpark. Vi tycker att downhill i Åre är en självklarhet för alla besöker Åre på sommaren. Åre Skutan erbjuder ett stort utbud av cykelleder, allt från lättare leder för nybörjaren till mer utmanande leder som bjuder den mer erfarne cyklisten en adrenalin kick. Vi tar liften upp och cyklar sedan maskin eller singletracks leder ned mot Åre by. Vid stoppen lyfter vi blicken och kolla på den mäktiga utsikten som erbjuds från Åre skutan. 

Att boka en guide är för oss en självklarhet både upplevelse och i ett säkerhetsperspektiv. Ni kan välja mellan 2 timmar där vi hinner med en grundligare intro samt några åk tillsammans. Bokar Ni heldag med guide kommer ni hinna utvecklas ännu några steg och vi hinner visa alla våra favorit leder.


Åre Bike Park

Downhillcykling

Trek Bikes erbjuder några av marknadens bästa downhillcyklar som passar ett brett spektra av cyklister, från glada amatörer till proffs.

Vad säger våra kunder?


Frågor om cykling i Åre Bike Park

Är det svårt att cykla downhill i Åre bike park?

Har du aldrig cyklat downhill i Åre tidigare kan vi varmt rekommendera våra introkurser! Det hjälper dig att komma igång med cyklingen, vad som är viktigt att tänka på, hur man kliver på liften och hur man tar sig ner på ett säkert sätt. Introkursen körs varje dag och bokas som tillägg när du hyr cykel. Det går även att boka 2 och 5 timmars downhillguide.

Vad har man för kläder när man cyklar downhill i Åre?

Shorts eller taghts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med ett underställ. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt är bäst. Om det regnar är det bra med regnkläder. Om ni inte har egna har vi till utlåning.

Var samlas vi för hyra cykel i Åre?

Vi finns på östra sidan av Åre Torg. Här hämtar du din cykelhyra och här samlas vi även för kurserna och guidningar. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

Vad kostar det att hyra downhill i Åre?

En downhillcykel kostar från 780kr/halvdag, en junior downhill kostar från 600kr/halvdag och en barn downhill kostar från 480kr/halvdag underl lågsäsongsperioden. I hyran ingår all nödvändig skyddsutrustning. Kostnadseliminering kostar 90kr/dag och täcker ev. skador på cykel och skydd som kan uppkomma under dagen. Liftkort kostar ca 295kr och köps på Skistar shop Åre kabinbana.

Är det farligt att cykla downhill?

Downhillcykling är en relativt ny sport. I början innan vi visste bättre uppkom ganska mycket skador. Nu med åren har vi lärt oss hur vi ska bygga leder, vilka skydd vi ska använda och hur man ska cykla downhill. Vi rekommenderar alltid att ta en guidad kurs från någon av våra utbildade guider. Alla är nybörjare på downhill i början, även om man har cyklat cross country sedan man var liten.Vilken downhillcykel ska jag välja?

Cykelhyrpriserna ovanför är ordinarie priser. I parentesen visas lågsäsongpriserna som gäller 6/6 – 30/6 och tors & söndag 18/8 – 29/9.

Vilken guidadtur ska jag välja?


Kolla även in…

Emrik Jansson XC mountainbike i Åre Björnen.

XC Mountainbike

Det finns mängder av fina stigar att upptäcka med cykel i och omkring Åre.
Vandring

Vandring

Vandra över storslagna vidder, drick vatten ur klara fjällbäckar och kanske till och med ta ett dopp.
Havskajak Åre

Kajakpaddling

VI erbjuder två olika guidade paddelturer. Paddling med klassisk kajak om du söker en vacker naturnära paddling eller forskajak om du söker mer action och adrenalin

Hyra downhill i Åre

Hyra cykel i Åre

När man cyklar downhill vill man använda heldämpade cyklar som är lite mer baklutade för att underlätta i branta backar. Vi har sex modeller i olika storlekar som är perfekta för downhillcykling, både för barn och vuxna. Läs mer om de olika modellerna och kontakta oss gärna om du behöver mer information.

Guidade kurser

Hyr en guide som hjälper dig att få ut mer av din downhill-dag i Åre. Våra guider är certifierade av Professional Mountain Bike Instructor Association (PMBI) och kommer att se till att du får rätt verktyg för att utveckla dina färdigheter, oavsett om det är första gången du cyklar downhill i Åre eller om du är mer erfaren. Berätta bara vad du vill få ut av lektionen så ser vi till att uppfylla dina förväntningar.