Längdskidor i Åre

Utveckla din längdteknik

Här bokar du längdguide

1. Välj datum i "blå rutan" nedan.
2. Välj typ av lektion och klicka "boka"

Searching Availability...

Bli bättre på längdskidor

Boka en längdskidtränare. Välj mellan skate eller klassisk skidåkning. Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass. Vi jobbar med marknadens bästa produkter från Salomon och ser gärna att ni samtidigt testar våra skidor och pjäxor.

Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Oavsett om du är glad nybörjare eller tränar för att komma topp 500 på Vasan. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre med oss på Åreguiderna!


Klassikt eller Skate?

Vår vän Mathias Fredriksson förklarar skillnaden mellan klassisk längdskidåkning och skateskidåkning. Vad vill du lära dig?

Vad säger våra kunder?

Se recensionerna på TripAdvisor från våra längdgäster.
Klicka på bilden för att se fler omdömen från andra aktiviteter.


Vanliga frågor om längdskidåkning i Åre

Vilka förkunskaper krävs?

Endast viljan att vilja lära sig något nytt. Utöver det krävs inga speciella förkunskaper för att åka längdskidor i Åre. Vi har haft lektioner med allt från nybörjare till proffs. Våra erfarna guider anpassar lektionen efter era förkunskaper.

Vem kan jag få som guide?

Johannes, Axel och Jesper är våra längdguider. Jesper har en lång och gedigen längdkarriär bakom sig och har jobbat över 10år som längdtränare på skidgymnasium runt om i Sverige. Han har säkerställt att Åreguidernas längdlektionen håller högsta kvalité.

Vad får man låna för utrustning?

Vi erbjuder den bästa och senaste utrustningen från Salomon. Vill du låna hela utrustningen eller bara komplettera något till din egen utrustning ingår det gratis i våra lektioner. Var noggrann med att anmäla skostorlek, längd och vikt om ni önskar låna Salomon utrustning.

Var samlas vi?

Vi samlas vid Åre Björnens Längdcenter. Vår längdguide möter upp er utanför vallaboden precis bredvid längdspåren. Var noggrann med att anmäla skostorlek, längd och vikt om ni önskar låna Salomon utrustning.Stannar du flera dagar i Åre?

Skoter i åre, skotersafari i vackra årefjällen

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Topptur i åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Offpist i åre med åreguiderna

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste skidåkning. Boka en öppen offpistgrupp eller åk med egen Åreguide i Åres bästa offpist.