Längdskidor i Åre

Boka en längdskidtränare. Välj mellan skate eller klassisk skidåkning. Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass. Vi jobbar med marknadens bästa produkter från Salomon och ser gärna att ni samtidigt testar våra skidor och pjäxor.

Boka en längdguide

Teknikkurs | 80min | 1080kr

1 pers

Längdutrustning ingår

Spårkort tillkommer

Ett skidpass för dig som vill förbättra din teknik och kondition. Passar både dig som är motionär och du som är elitåkare. Vi finslipar din teknik och du får nycklar att jobba vidare med. Du får prova samma intervallformer som världseliten kör. Utrustning från Salomon ingår i priset. Våra minsta storlekar i pjäxor är 37

Teknikkurs grupp | 80min | 750kr / person

2-5 pers

Längdutrustning ingår

Spårkort tillkommer

Passar både de som är nybörjare och de som är motionärer. Utveckla er åkning under ledning av vår utbildade längdcoach. Passet utformas efter gruppens nivå. Ni väljer mellan klassiskt och skate. Utrustning från Salomon ingår i priset. Våra minsta storlekar i pjäxor är 37

Bli bättre på längdskidor

Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Oavsett om du är glad nybörjare eller tränar för att komma topp 500 på Vasan. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre med oss på Åreguiderna!


Klassikt eller Skate?

Vår vän Mathias Fredriksson förklarar skillnaden mellan klassisk längdskidåkning och skateskidåkning. Vad vill du lära dig?

Längdskidor

Vi erbjuder alltid test av den senaste utrustningen, både skate och klassisk från Salomon. Helt gratis när du bokar en längdlektion.

Vad säger våra kunder?

Se recensionerna på TripAdvisor från våra längdgäster.
Klicka på bilden för att se fler omdömen från andra aktiviteter.


Vanliga frågor om längdskidåkning i Åre

Vilka förkunskaper krävs?

Endast viljan att vilja lära sig något nytt. Utöver det krävs inga speciella förkunskaper för att åka längdskidor i Åre. Vi har haft lektioner med allt från nybörjare till proffs. Våra erfarna guider anpassar lektionen efter era förkunskaper.

Vem kan jag få som guide?

Johannes, Axel och Jesper är våra längdguider. Jesper har en lång och gedigen längdkarriär bakom sig och har jobbat över 10år som längdtränare på skidgymnasium runt om i Sverige. Han har säkerställt att Åreguidernas längdlektionen håller högsta kvalité.

Vad får man låna för utrustning?

Vi erbjuder den bästa och senaste utrustningen från Salomon. Vill du låna hela utrustningen eller bara komplettera något till din egen utrustning ingår det gratis i våra lektioner. Var noggrann med att anmäla skostorlek, längd och vikt om ni önskar låna Salomon utrustning. Våra storlekar i pjäxor är 37-45. All utrustning är anpassad för vuxna. För bokning med barn kontakta oss.

Var samlas vi?

Vi samlas vid Åre Björnens Längdcenter. Vår längdguide möter upp er utanför vallaboden precis bredvid längdspåren. Var noggrann med att anmäla skostorlek, längd och vikt om ni önskar låna Salomon utrustning.


Stannar du flera dagar i Åre?

Skoter i åre, Skotersafari i vackra årefjällen

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Topptur i Åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Offpist i Åre med Åreguiderna

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste skidåkning. Boka en öppen offpistgrupp eller åk med egen Åreguide i Åres bästa offpist.