Hundspann i Åre

Fantastiska hundspannsupplevelser i Åre

Vi anordnar endast hundspann för större grupper och konferenser. För mindre privatpersonsgrupper hänvisar vi direkt till Riverlodge Huskys

2 timmar med fika

2 timmar

Minst 6 pers

En tvåtimmarstur med hundspann i Åre. I turen ingår alltid kaffe, varm choklad eller te och fikabröd till – och självklart marshmallows att grilla över den öppna elden.

Heldagsäventyr

6 timmar

Minst 6 pers

En heldagtur med hundspann i djupa skogar och på höga berg. På våra heldagsturer ingår det en mustig gryta eller soppa med lokala tillbehör. Ett måste för alla som verkligen vill uppleva hundspann.​​


Hundspann i Åre när det är som bäst

Riverlodge Huskys tar med er på en hundspannsupplevelse utöver det vanliga där ni får hjälpa till och se vad hundspann egentligen handlar om. Fantastiska möten med hundarna och härlig fika framför öppen eld ingår alltid i turerna.


Hundspann

Riverlodge Huskys har skapats ur intresset respekten och kärleken till hundar. De arbetar efter devisen “it’s all about the dogs”.​

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor och mer information

Vilka är förutsättningarna?

Alla turer är privata, det är bara du och ditt sällskap. Det ingår alltid kaffe, varm choklad eller te med fikabröd till och självklartmarshmallows att grilla över den öppna elden. På våra heldagsturer ingår det en mustig gryta eller soppa med lokala tillbehör. Vi lånar ut dunparkas, skidglasögon och varma kängor. Det finns alltid tid för besök i hundgården där vi hjälps åt att sela på hundar och gosa med dem.

Vad är Riverlodge Huskys?

Riverlodge Huskys håller till i östra änden av Åresjön, inte långt från Renfjället. Turerna utgår oftast från Lodgen och ut på sjön där snön ligger vit på isen. Hundspannet färdas ljudlöst fram med utsikt mot Åreskutan. Våra 17 hundar är en del av vår familj. Hundarna har alla olika personligheter, men en sak gemensamt – de älskar att bli kelade med. Hos oss är mötet vid lägerelden nästan lika viktigt som hundspannsturen. I vår trätipi sitter vi på renhudar och fikar och njuter av värmen från brasan. I turerna ingår alltid kaffe, varm choklad eller te med fikabröd till – och självklart marshmallows att grilla över den öppna elden. Om solen skiner blir det fika ute. Vid större grupper delar vi upp oss så att vi växelvis kör hundspann i Åre och trivs vid lägerelden. Alla turer är privata, det är bara du och ditt sällskap. Vi lånar ut dunparkas, skidglasögon och varma kängor. Det finns alltid tid för besök i hundgården där vi hjälps åt att sela på hundar och gosa med dem.


Eldmat med egen kock när du åker hundspann i Åre.

Eldmat med egen kock

Njut av en exklusiv middag tillagad över öppen eld av en fransk toppkock. Mer genuint än så här blir det inte.
Nicklas Blom kör hundspann i Åre.

Nicklas Blom

Nicklas Blom, som driver Riverlodge Huskys, är uppväxt med hundar. Han har bland annat kört en solotur med hundspann genom hela svenska fjällkedjan. Det tog 39 dagar och var 1350 kilometer ”det är det bästa jag gjort” säger han.

Stannar du flera dagar i Åre?

Skoter i åre, Skotersafari i vackra årefjällen

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Topptur i Åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Boka en längdskidcoach. Vi håller lektioner inom både skate och klassisk längdskidåkning. Vi ger dig nycklarna att jobba med. Kom och åk längdskidor i Åre