XC mountainbike i Åre

Stigcykling när den är som bäst

Hyr XC mountainbike i Åre

Är du sugen på att cykla mountainbike i Åre i sommar, då har du kommit rätt.
Vi erbjuder Trek-cyklar till uthyrning och guidade kurser med utbildade guider.

1.Välj datum
2. Boka cykel eller guide

Searching Availability...


Stigcykling i Årefjällen

Kärt barn har många namn. Stigcykling, Cross Country, MTB, Trailcykling eller XC mountainbike i Åre är egentligen samma sak.
Till skillnad från den liftburna downhillcyklingen trampar man både uppför och utför och använder ingen lift. Det finns mängder av fin cykling att upptäcka i och omkring Åre. Både maskinbyggda leder i XC Center Björnen och fjällcykling (vandringsleder ute på fjället). Vi kör guidade turer på 3 eller 6 timmar och uthyrning av både hardtails, heldämpade och eldrivna mountainbikes.


Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om XC mountainbike i Åre

Är det svårt att cykla cross country MTB i Åre?

Nej, våra guider är duktiga på att anpassa stig och tempo efter förutsättningar och tidigare kunskap. Ibland brukar vi säga att det är ungefär som att cykla upp-och nedför en trottoarkant var 5:e meter. Med rätt cykel är det riktigt kul!

Måste man vara vältränad för att cykla cross country MTB?

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, vi anpassar turerna så att alla kan känna sig nöjda. Vi kanske kör lite extra nedför eller slänger in en paus med kokkaffe. Vi har även el-mountainbike som är perfekt om gruppen är lite ojämn.

Är det speciella cyklar för cross country cykling?

Ja. Vi har några av marknadens bästa cyklar från Trek. Våra cyklar är optimalt anpassade för den terräng som finns här i Åre. Stötdämparna går att låsa i tre lägen. Ett för utförscykling längs stig, ett för klättring uppförs och ett för mer grusvägslikande vägar, där vi vill få ner all möjlig kraft i pedalerna. XC mountainbike cyklarna får inte användas till den liftburna downhillcyklingen.

Vad har man för kläder?

Shorts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställströja. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt. Om det regnar kan du hyra en jacka av oss.

Var samlas vi?

Vi finns på östra delen av Åre torg (Stationsvägen 16). Här hämtar du din cykel och här samlas vi även för kurserna. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

Vilken cykel ska jag välja för cross country cykling?

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade full sus-modellerna, men kan hyras till ett lägre pris. Vi hyr även ut Treks populära e-mountainbike som är helt fantastisk cykel för långturer och äventyr på fjället.Vilken XC Mountainbike ska jag välja?

Kolla även in...

Vandring

Vandring

Vandra över storslagna vidder, drick vatten ur klara fjällbäckar och kanske till och med ta ett dopp.
Läs mer Vandring

Hyra mountainbike i Åre

Hyra cykel i Åre

Läs mer om de olika modellerna och kontakta oss gärna om du behöver mer information.

Guidade kurser

Hyr en guide som hjälper dig att få ut mer av dagen. Våra guider är certifierade av Professional Mountain Bike Instructor Association (PMBI) och kommer att se till att du får rätt verktyg för att utveckla dina färdigheter, oavsett om det är första gången du cyklar MTB i Åre eller om du är mer erfaren. Berätta bara vad du vill få ut av lektionen så ser vi till att uppfylla dina förväntningar.