XC Mountainbike i Åre

Stigcykling när den är som bäst

Här bokar du din stigcykel

Är du sugen på att åka MTB i Åre i sommar, då har du kommit rätt. Vi erbjuder Trek cyklar till uthyrning och guidade kurser med utbildade guider. Du kan lägga till flera cyklar och kurser i samma bokning.

Välj datum och välj att boka cykel eller guide i flikarna nedanför

Searching Availability...


Stigcykling i Årefjällen

Det finns mängder av fina stigar att upptäcka med cykel i och omkring Åre. Prova de nya lederna i XC Center Björnen eller ger er iväg längre ut på fjället, det blir garanterat en grym upplevelse! Vi har både hardtails, heldämpade och eldrivna mountainbikes till uthyrning.


Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om XC mountainbike i Åre

Är det svårt att cykla cross country MTB i Åre?

Nej, våra guider är duktiga på att anpassa stig och tempo efter förutsättningar och tidigare kunskap. Ibland brukar vi säga att det är ungefär som att cykla upp-och nedför en trottoarkant var 5:e meter. Med rätt cykel är det riktigt kul!

Måste man vara vältränad?

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, vi anpassar turerna så att alla kan känna sig nöjda. Vi kanske kör lite extra nedför eller slänger in en pause med kokkaffe. Vi har även el-mountainbike som är perfekt om gruppen är lite ojämn.

Är det speciella cyklar?

Ja. Vi har några av marknadens bästa cyklar från Trek. Våra cyklar är optimalt anpassade för den terräng som finns här i Åre. Stötdämparna går att låsa i tre lägen. Ett för utförscykling längs stig, ett för klättring uppförs och ett för mer grusvägslikande vägar, där vi vill få ner all möjlig kraft i pedalerna.

Vad har man för kläder?

Shorts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställströja. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt. Om det regnar kan du hyra en jacka av oss.

Var samlas vi?

Vi finns på östra delen av Åre torg (Stationsvägen 16). Här hämtar du din cykel och här samlas vi även för kurserna. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

Vilken cykel ska jag välja?

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade full sus-modellerna, men kan hyras till ett lägre pris. Vi hyr även ut Treks populära e-mountainbike som är helt fantastisk cykel för långturer och äventyr på fjället.Kolla även in...

Stand up paddle board

Stand Up Paddle Board

Upplev känslan av att glida fram ljudlöst över en stilla vattenyta och samtidigt blicka ut över de närliggande fjällen.​
Läs mer
Vandring

Vandring

Vandra över storslagna vidder, drick vatten ur klara fjällbäckar och kanske till och med ta ett dopp.
Läs mer

Hyra mountainbike i Åre

Hyra cykel i Åre

Läs mer om de olika modellerna och kontakta oss gärna om du behöver mer information.

Guidade kurser

Hyr en guide som hjälper dig att få ut mer av dagen. Våra guider är certifierade av Professional Mountain Bike Instructor Association (PMBI) och kommer att se till att du får rätt verktyg för att utveckla dina färdigheter, oavsett om det är första gången du cyklar MTB i Åre eller om du är mer erfaren. Berätta bara vad du vill få ut av lektionen så ser vi till att uppfylla dina förväntningar.