Skoter i Åre

En av fjällens bästa vinterupplevelser

Här bokar du din skotertur

Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
När tillfälle ges släpper vi loss på orörda leder och upplever skotrarnas fina köregenskaper.

Välj datum och välj typ av tur

Searching Availability...


Upplev ett magiskt fjälläventyr i Åre

Detta är inget vanligt skotersafari. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld. När tillfälle ges släpper vi loss på orörda leder och upplever skotrarnas fina köregenskaper. Vi har flera olika turer, allt från ett par timmar där vi bränner på för fullt eller en heldag där vi kommer längre ut på fjället och äter lunch på någon av fjällrestaurangerna. Det finns någonting för alla, så passa på att köra snöskoter nu!


Lynx Xtrim 600 LX 2020

Välj att vara ensam förare eller förare + passagerare

Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om skoterguidning i Årefjällen

Vad händer vid skada?

Föraren till skotern är ansvarig för skotern under hela turen. Skulle en olycka vara framme kan man bli ersättningsskyldig för självrisken
Självrisken är 15 000kr/skoter

Vad har man för kläder?

Du kan egentligen ha vad som helst (nästan). Grundregeln är att tänka samma som vid skidåkning och är det kalt har vi en overall som du kan sätta över. Vi lånar ut skoteroveraller, hjälmar och stövlar. För grupper över 30 personer tillkommer 150kr per person för hyra av utrustning. Vid längre turer kan det vara bra att ha underställ och något varmare mellan lager. Ett par sköna ullstrumpor är heller aldrig fel.

Var samlas vi?

Åreguidenas Skotebas i Åre Björnen.
Vår skoterbas ligger på vänster sida 600m efter Björnens centrum om du kommer från Åre by.

Se karta (Google Maps)
- Kör mot Åre Björnen
- Kör igenom hela Åre Björnen centrum
- 400m från längdspårcentralen finns skoterbasen på vänster sida
- Parkera i parkeringsfickan på höger sida
WGS84 DD (LAT, LONG)
63.39375, 13.14411

Har du inte dykt upp och inte hört av dig 10 min efter turens planerade start förbehåller vi oss rätten att starta turen utan er. 

Är det första gången du kör skoter i Åre?

Du kan känna dig trygg med våra guider och vi har en ordentlig genomgång innan varje tur för dig som inte är van vid att köra skoter. Det finns skoterturer både för dig som vill köra ensam och för dig som vill ha en passagerare, detta väljer du i bokningsprocessen.

Vad krävs för att få köra skoter i Åre?

För att få köra skoter krävs ett giltigt körkort utfärdat av transportstyrelsen eller att det är godkänt att köra skoter med i det landet där körkortet är utfärdat. Godkända svenska körkort: B-kort, AM-kort moped klass 1 (gäller endast i målsmans sällskap).

Hur många kan sitta på en skoter?

Max 2 personer per skoter. En förare och en passagerare. Barn måste sitta bakom föraren och klara av att hålla i sig själva.

Vart kommer vi köra?

Vi startar alltid i Björnen. Beroende på vilken tur du har valt kommer guiden göra allt för att du ska få så mycket körning som möjligt. Oftast kör vi bort mot baksidan och Fröågruva och Huså. Men även Vita renen och vädret tillåter.Stannar du flera dagar i Åre?

Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass.
Läs mer
Offpistguidning på åreskutan

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste åkning. Alla våra skidguider är väl erfarna och gör allt för att hitta den bästa åkningen på fjället. Alla skidguider har minst Lavin pro 1 eller högre lavinutbildning.
Läs mer
Boka en topptur i åre.

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Läs mer

Mer information om våra olika turer

Våffeltur

Den perfekta turen för er som vill prova på att köra snöskoter. Vi tar oss genom det vackra landskapet och stannar för att göra våfflor över öppen eld. Rekommenderas för familjer med yngre barn.

Brännartur

Här lägger vi fokus på körupplevelsen. Det blir mer körning och vi skippar fikastunden. Ett äkta skoteräventyr helt enkelt!

Äventyrsturen

En kombination där du får uppleva det bästa av två världar. Rejält med skoterkörning samtidigt som vi stannar för fika eller lunchpaus.

Heldag

Vi åker långt ut på fjället och upplever ett riktigt skoteräventyr. Du får se unika platser och kommer under dagen känna dig allt mer bekväm med att köra din skoter i fjällterräng. Vi stannar för lunch på någon av restaurangerna i trakten