Längdskidor i Åre - Utveckla din längdteknik

Boka en längdskidtränare. Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass. Vi jobbar med marknadens bästa produkter från Salomon och Suunto.

Individuell tekniktränare

Ett skidpass för dig som vill förbättra din teknik och kondition. Passar både dig som är motionär och du som är elitåkare. Vi finslipar din teknik och du får nycklar att jobba vidare med. Du får prova samma intervallformer som världseliten kör. Utrustning från Salomon och Suunto ingår i priset.

Tekniktränare för grupp

Passar både de som är nybörjare och de som är motionärer. Utveckla er åkning under ledning av vår utbildade längdcoach. Passet utformas efter gruppens nivå. Ni väljer mellan klassiskt och skate. 
Utrustning från Salomon och Suunto ingår i priset.

Samling på Åreguiderna vid Åretorg.

Längdskidåkning är en perfekt aktivitet i alla väder

Skidor, pjäxor och stavar ingår alltid på våra lektioner

Alla är välkoman från nybörjare till proffs.

Salomon

Vi erbjuder alltid test av den senaste utrustningen, både skate och klassik från Salomon. Helt gratis när du bokar en längdlektion. 

Mer information om längdskidåkning

Vilka förkunskaper kräves?

Endast viljan att vilja lära sig något nytt. Utöver det krävs inga speciella förkunskaper. Vi har haft lektioner med allt från nybörjare till proffs. Våra erfarna guider anpassar lektionen efter era förkunskaper.

Vem kan jag få som guide?

Jesper Johnsson är vårt självklara första handsval. Han har en lång och gedigen längdkarriär bakom sig och har jobbat över 10år som längdtränare på skidgymnasium runt om i Sverige. När han av någon anledning inte kan har vi flera kompetenta extra-coacher som mer är än gärna hoppar in. Oavsett vem du får lovar vi att lektionen håller högsta kvalité. 

Vad får man låna för utrustning?

Vi erbjuder den bästa och senaste utrustningen från Salomon. Vill du låna hela utrustningen eller bara komplettera något till din egen utrustning ingår det gratis i våra lektioner.

Klassiskt eller Skate?

Vår vän Mathias Fredriksson visar skillnaden mellan klassisk längdskidåkning och skateskidåkning. Vad vill du lära dig?

Vi samlas normalt hos oss (Åreguiderna) på Åre torg och åker sedan gemensamt i våra MINI bilar till bäst lämpat spår.
Har ni egen utrustning kan vi mötas direkt vid spåret (efter överenskommelse).

Avbokning sker senast 48h innan aktivitet, annars debiteras hela aktivitetskostnaden.

Åreguiderna förbehåller sig rätten att ställa in aktiviteten om inte minimum antalet på 3 deltagare uppnås

Åreguiderna förbehåller sig rätten att ställa in eller avbryta aktiviteten om en säkerhetsrisk uppkommer. T.ex. vid ogynnsamma väderförhållanden.

Om en aktivitet ställs in erbjuds gästen ombokning av aktivitet eller återbetalning.