Topptur i Åre

Topptur i vackra Årefjällen

Upplev en fantastisk topptur i Åre

Boka en topptur i Årefjällen. Vi har stor erfarenhet av toppturer på Åreskutan och runt i Jämtlandsfjällen.
Välj mellan topptur halvdag på åreskutan, topptur heldag i Storulvån eller ett topptursäventyr.

Välj datum och typ av tur

Searching Availability...


Häng med på en topptur!

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen. Med nya utrustning från Salomon är det superlätt att ta sig upp på berget och upptäcka nya vyer och fantastisk skidåkning. På den halvdagsturerna håller vi till på Åreskutan medans på heldagsturerna åker vi till Storulvån. Har ni önskemål på toppturer i andra områden kontakta oss gärna på mail så löser vi det också.


Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor om topptur i Åre

Vad ingår på en topptur i Åre?

Både på topptur halvdag och på topptur (heldag) Storulvån ingår guide, lavinutrustning och skidutrustning från Salomon. Lunchpaket för 150kr finns att köpa till.

Vad har man för kläder när man toppturar?

Kläder efter väder är ett klassiskt uttryck. Grundregeln är att tänka samma som vid vanlig skidåkning men att tänka på att du blir extra varm när du går uppför. Lager på lager principen är ett bra tips där du kan variera kroppsvärmen genom att ta av eller sätta på flera lager. Ett värmeplagg till fikastunden är att rekommendera. En buff som skyddar ansiktet mot vind är också bra att ha.   

Var samlas vi?

Vi samlas på Åreguiderna Guide Office på östra sidan av Åre Torg. Under högsäsongsveckorna 9, 10 och 13 startar topptur halvdag i Björnen (vid åreguiderna skoterbas).

Transport?

Under rådande förhållanden ingår ingen transport. Storulvån ligger ca 40 minuter med bil väster om Åre. För att ta sig dit krävs egen bil eller taxi.

Ingår topptursutrustning?

På alla våra toppturer ingå testa av Salomon senaste topptursutrustning.
Vill ni låna utrustning ser vi att ni kommer förbi Åretorg eftermiddagen innan och testar storlek på pjäxor mm.
Även lavinutrustning (spade, sond, transiver och ryggsäck) ingår.


Mini

MINI Countryman

Under Corona pandemin ingår inte transport med våra MINI Countryman
Topptur åre

Utrustning från Salomon

På alla toppturer finns möjlighet att gratis testa den senaste utrustningen från Salomon. Skidor, pjäxor, stavar och hjälm.

Kolla även in...

Vi erbjuder magiska turer med skoter i åre samt skoteruthyrning.

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Läs mer
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass.
Läs mer
Offpistguidning på åreskutan

Offpistguidning

Åk offpist med oss på Åreskutan och upplev Åres finaste åkning. Alla våra skidguider är väl erfarna och gör allt för att hitta den bästa åkningen på fjället. Alla skidguider har minst Lavin pro 1 eller högre lavinutbildning.
Läs mer

Vi kan toppturer!

Topptur Baksidan

Topptur baksidan är en perfekt aktivitet för dig som vill prova på en enklare topptur. Vi tar oss för egen kraft upp till baksidan av Åreskutan, bort från liftarna och avslutar med ett av fjällens finaste skidåk tillbaka ner till byn. Utrustning är inkluderat. Kräver liftkort ej inkluderat.

Topptur Storulvån

En heldag du sent kommer att glömma! Våra guider tar dig med på spännande skidåkning i orörd terräng kring Storulvåns fjällstation. Vi stannar för medhavd lunch ute på fjället. Utrustning är inkluderat.