Hundspann i Åre

En upplevelse utöver det vanliga

Fantastiska hundspannsupplevelser i Åre

2 timmar med fika

1450 kr per person

En tvåtimmarstur med hundspann i Åre. I turen ingår alltid kaffe, varm choklad eller te och fikabröd till – och självklart marshmallows att grilla över den öppna elden.

Heldagsäventyr

3700 kr per person

En heldagtur med hundspann i djupa skogar och på höga berg. På våra heldagsturer ingår det en mustig gryta eller soppa med lokala tillbehör. Ett måste för alla som verkligen vill uppleva hundspann.​​


Hundspann i Åre när det är som bäst

Riverlodge Huskys tar med er på en hundspannsupplevelse utöver det vanliga där ni får hjälpa till och se vad hundspann egentligen handlar om. Fantastiska möten med hundarna och härlig fika framför öppen eld ingår alltid i turerna.


Vad säger våra kunder?


Vanliga frågor och mer information

Vilka är förutsättningarna?

Alla turer är privata, det är bara du och ditt sällskap. Det ingår alltid kaffe, varm choklad eller te med fikabröd till och självklartmarshmallows att grilla över den öppna elden. På våra heldagsturer ingår det en mustig gryta eller soppa med lokala tillbehör. Vi lånar ut dunparkas, skidglasögon och varma kängor. Det finns alltid tid för besök i hundgården där vi hjälps åt att sela på hundar och gosa med dem.

Vad är Riverlodge Huskys?

Riverlodge Huskys håller till i östra änden av Åresjön, inte långt från Renfjället. Turerna utgår oftast från Lodgen och ut på sjön där snön ligger vit på isen. Hundspannet färdas ljudlöst fram med utsikt mot Åreskutan. Våra 17 hundar är en del av vår familj. Hundarna har alla olika personligheter, men en sak gemensamt – de älskar att bli kelade med. Hos oss är mötet vid lägerelden nästan lika viktigt som hundspannsturen. I vår trätipi sitter vi på renhudar och fikar och njuter av värmen från brasan. I turerna ingår alltid kaffe, varm choklad eller te med fikabröd till – och självklart marshmallows att grilla över den öppna elden. Om solen skiner blir det fika ute. Vid större grupper delar vi upp oss så att vi växelvis kör hundspann i Åre och trivs vid lägerelden. Alla turer är privata, det är bara du och ditt sällskap. Vi lånar ut dunparkas, skidglasögon och varma kängor. Det finns alltid tid för besök i hundgården där vi hjälps åt att sela på hundar och gosa med dem.

Var samlas vi?

Vi samlas på vårt Åreguiderna Guide Office på Åre Torg.


Eldmat med egen kock när du åker hundspann i åre.

Eldmat med egen kock

Njut av en exklusiv middag tillagad över öppen eld av en fransk toppkock. Mer genuint än så här blir det inte.
Nicklas blom kör hundspann i åre.

Nicklas Blom

Nicklas Blom, som driver Riverlodge Huskys, är uppväxt med hundar. Han har bland annat kört en solotur med hundspann genom hela svenska fjällkedjan. Det tog 39 dagar och var 1350 kilometer ”det är det bästa jag gjort” säger han.

Kolla även in…

Vi erbjuder magiska turer med skoter i åre samt skoteruthyrning.

Snöskoter

Våra skoteräventyr är ett av fjällens bästa vinter upplevelser. Följ med vår skoterguide längs slingrande skoterleder, mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld.
Läs mer Snöskoter
Topptur i åre

Topptur

Topptur i Åre är en perfekt aktivitet för dig som vill utveckla din skidåkning och testa något annorlunda. Topptur eller skitouring är en starkt växande trend inom skidåkningen.
Läs mer Topptur
Längd skidkurs i klassisk och skate teknik

Längdskidor

Vår längdansvarige Jesper Johnsson har 10 års erfarenhet som tränare på Järpens skidgymnasium och Svenska skidförbundets elittränarutbildning steg 4 och garanterar att våra längdpaket håller högsta klass.
Läs mer Längdskidor