Stigcykling i Årefjällen

Det finns mängder av fina stigar att upptäcka med cykel i och omkring Åre. Prova de nya lederna i XC Center Björnen eller ger er iväg längre ut på fjället, det blir garanterat en grym upplevelse! Vi har både hardtails,  heldämpade  och eldrivna mountainbikes till uthyrning.

Vilken cykel ska jag välja?

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade full sus-modellerna, men kan hyras till ett lägre pris. Vi hyr även ut Treks populära e-mountainbike som är helt fantastisk cykel för långturer och äventyr på fjället.

Trek Bikes

Trek erbjuder några av av marknadens bästa mountainbikes och de passar ett brett spektra av åkare, från glada amatörer till proffs.

Samling vid Åre Torg mellan 9:30-16:30.

Det går bra att cykla i alla väder. Vid regn har vi regnkläder.

All nödvändig skyddsutrustning ingår i hyran.

För alla mellan 7-77 år. Boka guide så hjälper vi er.

Cross country guide - Boka en mountainbikeguide

Upplev Åres vackra fjällnatur och dom fina lederna runt skutan. Våra guider lär ut knep visar vart det är bäst att cykla.

Cykel 1 - 5 personer Fler personer
Med hyrcykel 1800 kr (1800) +350 kr /person
Med egen cykel 3000 kr (3000) +350 kr person

Speciella önskemål? Vi tar dig ut på ett heldagsäventyr på Åre-fjällens vackra leder helt anpassat efter dina önskemål.

Cykel 1 - 5 personer Fler personer
Med hyrcykel 3000 kr (3000) +500 kr /person
Med egen cykel 5000 kr (5000) +500 kr person

Mer information om cross country cykling i Åre

Är det svårt att cykla cross country?

Nej, våra guider är duktiga på att anpassa stig och tempo efter förutsättningar och tidigare kunskap. Ibland brukar vi säga att det är ungefär som att cykla upp-och nedför en trottoarkant var 5:e meter. Med rätt cykel är det riktigt kul!

Måste man vara vältränad?

Nej det spelar ingen roll i vilken form du är, vi anpassar turerna så att alla kan känna sig nöjda. Vi kanske kör lite extra nedför eller slänger in en pause med kokkaffe. Vi har även el-mountainbike som är perfekt om gruppen är lite ojämn.

Är det speciella cyklar?

Ja. Vi har några av marknadens bästa cyklar från Trek. Våra cyklar är optimalt anpassade för den terräng som finns här i Åre. Stötdämparna går att låsa i tre lägen. Ett för utförscykling längs stig, ett för klättring uppförs och ett för mer grusvägslikande vägar, där vi vill få ner all möjlig kraft i pedalerna.

Vad har man för kläder?

Shorts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställströja. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt. Om det regnar kan du hyra en jacka av oss.

Var samlas vi?

Vi finns på östra delen av Åre torg (Stationsvägen 16). Här hämtar du din cykel och här samlas vi även för kurserna. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

– Hyrestagaren ansvarar för cykeln och eventuella skador som kan uppkomma.

 

– Hyrestagaren blir ersättningsskyldig för eventuella skador som kan uppkomma om hyrestagaren inte har tecknat kostnadseliminering.

 

– Utlämning sker efter 9.30 på förmiddagen och återlämning senast 16.30 (gäller även vid flerdagarshyra om inget speciellt överenskommit).

 

– Giltig id-handling skall visas upp i samband med uthyrning.

– Kostnadselimineringen kostar 75kr/dag och täcker eventuella skador på komponenter och skyddsutrustning.

– Tilläggsförsäkringen täcker EJ större skador på ram.

– Tilläggsförsäkringen täcker EJ stöld.

– Avbokning sker senast 48h innan aktivitet, annars debiteras hela aktivitetskostnaden.

 

– Åreguiderna förbehåller sig rätten att ställa in eller avbryta aktiviteten om en säkerhetsrisk uppkommer. T.ex. vid ogynnsamma väderförhållanden.

 

– Åreguiderna bestämmer om aktiviteten ska komma att ställas in eller inte.

 

– Om en aktivitet ställs in erbjuds gästen ombokning av aktivitet eller återbetalning.