Downhill i Åre - En härlig och fartfylld utmaning

Downhillcykling i Åre är något du garanterat inte vill missa. Med totalt 50 km cykelled är Åre Bike Park störst i Skandinavien och har något att erbjuda för alla nivåer. Hyr några av marknadens bästa downhillcyklar hos oss och häng gärna med oss ut på guidade kurser!

Är det första gången du cyklar downhill i Åre?

Vi rekommenderar starkt att du väljer till introduktionskursen som vi kör varje förmiddag kl 10:15. Kursen lär dig nödvändiga baskunskaper för optimal utveckling och säkerhet. Kursen bokas som ett tillägg vid cykelhyra och kostar endast 190kr per person.

  • 1. Välj antal dagar
  • 2. Välj datum
  • 3. Välj modell och tillägg

Samling vid Åre Torg mellan 9:30-16:30.

Det går bra att cykla i alla väder. Vid regn har vi regnkläder.

All nödvändig skyddsutrustning ingår i hyran.

För alla mellan 7-77 år. Boka guide så hjälper vi er.

Trek Bikes

Trek erbjuder några av av marknadens bästa downhillcyklar och de passar ett brett spektra av åkare, från glada amatörer till proffs.

Lägg till en guidning med våra utbildade downhill-guider

Mer information

Är det svårt att cykla downhill?

Har du aldrig cyklat tidigare kan vi varmt rekommendera våra introkurser! Det hjälper dig att komma igång med cyklingen, vad som är viktigt att tänka på, hur man kliver på liften och hur man tar sig ner på ett säkert sätt. Introkursen ger dig de bästa förutsättningarna du kan få för att få ut så mycket som möjligt av cyklingen. Introkursen körs varje dag och bokas som tillägg när du hyr cykel.

Vad har man för kläder när cyklar downhill?

Shorts eller tajts och t-shirt. Är det en kallare dag kan det vara skönt med en underställ. Gymnastikskor med så platt sula som möjligt är bäst. Om det regnar är det bra med regnkläder om ni inte har egna har vi till utlåning.

Var samlas vi?

Vi finns på östra delen av Åre torg (Stationsvägen 16). Här hämtar du din cykel och här samlas vi även för kurserna. Vi har öppet 9.30-18.00 varje dag.

Vad kostar det att hyra downhill?

Trek Session 8 kostar 900kr/dag och Commencal barncyklar kostar 600kr/dag. I hyran ingår all nödvändig skyddsutrustning. Kostnadseliminering kostar 75kr/dag och täcker ev. skador på cykel och skydd som kan uppkomma under dagen.

– Hyrestagaren ansvarar för cykeln och eventuella skador som kan uppkomma.

 

– Hyrestagaren blir ersättningsskyldig för eventuella skador som kan uppkomma om hyrestagaren inte har tecknat kostnadseliminering.

 

– Utlämning sker efter 9.30 på förmiddagen och återlämning senast 16.30 (gäller även vid flerdagarshyra om inget speciellt överenskommit).

 

– Giltig id-handling skall visas upp i samband med uthyrning.

– Kostnadselimineringen kostar 75kr/dag och täcker eventuella skador på komponenter och skyddsutrustning.

– Tilläggsförsäkringen täcker EJ större skador på ram.

– Tilläggsförsäkringen täcker EJ stöld.

– Avbokning sker senast 48h innan aktivitet, annars debiteras hela aktivitetskostnaden.

 

– Åreguiderna förbehåller sig rätten att ställa in eller avbryta aktiviteten om en säkerhetsrisk uppkommer. T.ex. vid ogynnsamma väderförhållanden.

 

– Åreguiderna bestämmer om aktiviteten ska komma att ställas in eller inte.

 

– Om en aktivitet ställs in erbjuds gästen ombokning av aktivitet eller återbetalning.

  • 1. Välj antal dagar
  • 2. Välj datum
  • 3. Välj modell och tillägg