Event under Åre Bike Festival

Åre Enduro onsdag 5/7 – fredag 7/7

En av Nordens största, hårdaste och garanterat roligaste endurotävling. En teknisk och fysisk utmaning i en makalös miljö som passar både eliten och entusiastiska motionärer. Var med om en actionfylld dag med Skandinaviens bästa cyklister som kämpar om segern på en utslagsgivande bana.

Åre Enduro är en deltävling i Enduro Sweden Series och i år har tävlingen blivit uppgraderad till en Enduro World Serier Qualifier, en officiell kvaltävling till världstouren i enduro, Enduro World Series. För att få rankingpoäng krävs ett medlemskap i EMBA men det går såklart bra att vara med utan att samla ranking poäng.

Tävlingen avslutas på Åre Torg där After Biken drar igång så fort första åkaren korsat mållinjen.

Midnattscykling – torsdag 6/7 och fredag 7/7, kl. 23:00-01:00

Fjolårets succé är tillbaka! Cykla på Åreskutan på natten under en glödande Jämtländsk himmel. Ett världsunikt cykeläventyr som garanterat blir ett minne för livet!

Förra årets platser gick åt direkt så passa på att anmäla dig så fort som möjligt om du vill delta.

Kill the Villagers onsdag 5/7 13:30

Sveriges hårdaste XC-lopp, en rent ut sagt brutal hillsprint från Åre Torg hela vägen upp till Fjällgårdsexpressens toppstation. En tävling som sållar agnarna från vetet, och lite till. Reglerna är enkla – Först till mål vinner. Eller se till att spöa så många av Åres självgoda cyklister som möjligt.

Whip it Good lördag 8/7 16:00

Gå stort och gör det snyggt. Världens äldsta whiptävling körs sedan ifjol på den stora ÅBC-kickern på Stjärntorget vid VM6:ans dalstation. Garanterat en hoppshow i högsta världsklass där några av galaxens bästa cyklister kastar ut bakhjulen hårdare än du ens trodde var möjligt i din vildaste fantasi. Se till att vara där!

Åre Video Challenge lördag 9/7 20:00

Den stora finalen av Åre Bike Festival utspelar sig i arenan på Holiday Club. Äntligen får vi se årets bidrag i Åre Video Challenge där (fem?) speciellt inbjudna filmteam bjuder på varsin edit i toppklass. En vinnare koras och tar emot fina priser och publikens jubel i en av cykelvärldens mest prestigefyllda videotävlingar.

Kvällen rymmer allt en cyklist behöver, bra cykling, härlig miljö, skön musik, god mat, kall dryck och en häpnadsväckande kreativitet. En kväll du som cyklist helt enkelt inte vill missa.

Dörrarna öppnas kl. 19:00 och showen börjar kl. 20:00. Har du ett festivalpass är det bara kliva rakt in, mat och dryck finns från det att arenan öppnar så kom i tid och häng en stund innan det drar igång.

Om du bara vill vara med under den här kvällen och inte under hela festivalen går det såklart att köpa en entrébiljett, biljetterna finns att köpa i infokuren på Åre Torg eller direkt i dörren på Holiday club.