Åre Höstmarknad

Åre höstmarknad är en färgsprakande långhelg som varje år i slutet av september anordnas i Åre.
Utöver den fantastiska markanden som håller till precis utanför vår dörr gör vi massa event.

Detta händer under Åre höstmarknad 2023

Introkurs Downhill, 10:15 – 11:30 Torsdag – söndagHar du funderat på Downhill men är nervös för att ge dig ut på egen hand?Vi lär dig grunderna i Downhill, tar med dig i liften och ner för en grön bana. När du hyr cykel hos Åreguiderna får du kursen för 300 SEK.
Köp liftkort innan och möt upp hos Åreguiderna vid torget ca 30min innan. All utrustning ingår vid hyra av cykel.

Frukostjogg, 07:00 – ca 09:00 Fredag

Vår populära frukostjogg startar hos Åreguiderna vid torget. Vi går upp på Totthummeln och får chans till fin utsikt ovanför trädgräns. Efter en kort paus på toppen springer man ner i egen takt tillbaka till byn. Våra guider samlar upp gruppen och sedan äter vi frukost hos Åreguiderna. Ett härligt sätt att starta dagen.
85 SEK/person

Familjevandring till Nalleklippan 10:30 – ca 12:00 LördagTa med barnen på en vandring med guide. Vi startar från Åreguiderna vid torget och tar oss i samlad trupp upp till utkiksplatsen där man ser Åre by och ända bort till Tegeforsen. På plats fikar vi och utforskar skogen innan vi går tillbaka till byn.
50 SEK/person

Kajaktur med Åreguiderna 10:30 – ca 12:00 SöndagVi startar nere på Åre strand med en enklare teknikgenomgång innan vi sätter oss tillrätta i kajakerna. Sedan tar vi oss ut på vackra Åresjön, en del av Indalsälven. På andra sidan sjön hittar vi en plats med utsikt över Åreskutan och tar en fikapaus innan vi paddlar tillbaka till byn.
150kr/person

Utförsäljning av cyklar och sportutrusting, 10-17 Fredag – söndagKvalitetscyklar som används på hyran eller används av oss guider. Utrustning och kläder som behöver hitta nya hem. Kom in till Åreguiderna vid torget och fynda.